Home
Werkwijze
In welk geval
Contact

Achtergrond

De contextuele benadering is vooral gericht op de dynamiek in de relatie tussen mensen. De balans van geven en nemen speelt daarin een belangrijke rol.

Er is zorgvuldige aandacht voor de psychische binnenwereld van ieder individueel. En tegelijk: hoe is deze met de binnenwereld van anderen verbonden? Het patroon voor deze verbondenheid vormt zich in de kindertijd, binnen de samenhang van gezin, familie, school en bijvoorbeeld sport of muziek. Die samenhang, van generatie op generatie, noemen we iemands context.

De contextuele benadering gaat terug op visie en werk van de Hongaars-Amerikaanse familie-therapeut Ivan Boszormenyi-Nagy.

Deze werkwijze maakt u niet (opnieuw) afhankelijk, maar helpt u juist sterker op eigen benen te staan. In het bestaande netwerk van relaties of misschien ook daarbuiten. Doel is u te helpen uitvinden wat u zelf kunt doen ter verbetering. En hoe u het beste om kunt gaan met dat waar u (voorlopig) geen verandering in kunt brengen.

Tegelijkertijd is er altijd ook zorg en aandacht voor de mensen met wie de cliënt verbonden is. Ik kies tegen niemand partij, probeer ieders belang te zien en te dienen. Ook ben ik geen scheidsrechter. Het zal erom gaan dat de relaties tussen betrokkenen meer helder worden en waar mogelijk verbeteren. Welke actie past bij dat doel?

De cliënt in mijn praktijk kan rekenen op een zorgvuldige en betrokken benadering, met zo mogelijk ook de kleur van een persoonlijk getinte ontmoeting. Vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid zijn volstrekt gewaarborgd.

 

Procedure

In het eerste gesprek kunnen we kennismaken. U kunt vertellen wat u bezighoudt en ik kan aangeven hoe ik u daarbij kan begeleiden. Vervolgens kunt u bepalen of u van mijn begeleiding gebruik wilt maken.

Mocht blijken dat u bij mij niet aan het juiste adres bent, dan zal ik graag proberen u te helpen dat elders te vinden. Ook is het mogelijk dat ik u later in het traject doorverwijs voor een aanvullende behandeling.


Henk Vrielink | henk.vrielink51@gmail.com